Schrzanili robotę przy montażu alarmu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adamwo
    Rider
    • 2011
    • 359

Zamieszczone przez blind_walker
    roberta, Chyba jesteśmy sąsiadami.
    toś ty się wczas skapnoł :P mieszka chyba nawet blok za Toba :lol:
    RS Stage 2 335/450
  • blind_walker
    RS
    • 2010
    • 4533
    • Octavia I combi (1U5)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Witam,

W piątek z samego rana oddałem Skodę na montaż alarmu. Samochód miał być gotowy w godzinach między 17, a 18 tego samego dnia. Ok 17 zadzwoniła do mnie Pani, że Octavkę można odebrać. Udałem się do zakładu, Pan, który mnie przyjmował pokazał jak wszystko działa, zakodował alarm takimi cyframi jakimi chciałem... Wydawało się, że wszystko ok. Następnego mieliśmy jechać w dłuższą trasę i chciałem sprawdzić olej, wsiadam do samochodu, patrzę na lewy słupek i? Uwalony jakimś smarem, brudem. Ewidentne ślady paluchów. :evil: Już mi się podniosło ciśnienie. Otwieram maskę i... :klnie: syrena przykręcona blachowkrętami do obudowy filtra powietrza na wysokości łączenia dwóch części. :zastrzelic Dobrze, że zaznaczyłem, że nie chcę mieć diody na widoku, bo pewnie by ją umocowali na środku szyby, albo któregoś z lusterek.
    Od razu pojechałem tam z ojcem, zrobiłem małą awanturę, powiedzieli, że tapicerkę wyczyszczą, syrenę zamontują w innym miejscu, a otwory zakleją.

Tutaj moje pytanie, czy mogę żądać wymiany obudowy filtra powietrza? A z szefem jeszcze porozmawiamy sobie na temat ceny całej zabawy, bo mało całość nie kosztowała...

Fotki:

mkII 20VT (600h worked)
    Roooooomster

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8162
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

blind_walker, niezbyt ciekawe miejsce wybrali do zamontowania tej centralki...ale obudowy nie uszkodzili bo nie ingerowali w obudowe...tylko wystający plastik - wiec wymiana byłaby tu bezsensowna........
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• blind_walker
        RS
        • 2010
        • 4533
        • Octavia I combi (1U5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

piotrek_os, blachowkręty przeszły przez górną i dolna części airboxa, przez to przy wymianie filtra powietrza trzeba będzie w pierwszej kolejności odkręcić syrenę...
        mkII 20VT (600h worked)
        Roooooomster

Komentarz

• kropeck
          RS
          • 2009
          • 2319
          • Octavia II (1Z3)
          • BLF 1.6 FSI 115 KM

piotrek_os, blachowkręty przeszły przez górną i dolna części airboxa, przez to przy wymianie filtra powietrza trzeba będzie w pierwszej kolejności odkręcić syrenę...
          Skocz tam za miesiąc na wymianę filtra powietrza i czekaj aż Ci się spytają co za debil przykręcił tam syrenę :-)
          Pozdrawiam,
          Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• shok
            RS
            • 2009
            • 2070
            • Octavia I (1U2)
            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Stary toż to jakaś parodia.Po otwarciu maski najlepiej jak jej nie widać bo trudniej jest ją uciszyć.
            blachowkręty przeszły przez górną i dolna części airboxa, przez to przy wymianie filtra powietrza trzeba będzie w pierwszej kolejności odkręcić syrenę...
            Tego nawet nie komentuję bo jest to zbędne...
            A słupek świadczy o niechlujstwie :?

Komentarz

• piotrek_os
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 8162
              • Octavia II (1Z3)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

blind_walker, hmmmm ciekawe co "wyrwali" zeby z kablami przejsc do komory silnika itd.....na to zwróc jeszcze uwage

Komentarz

• shok
                RS
                • 2009
                • 2070
                • Octavia I (1U2)
                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Spytaj się też pod co podłączyli zasilanie.Znam przypadek jak ktoś mądry podłaczył radio pod ogrzewanie lusterek :lol: A potem pytania w stylu hm... radio przestaje grać jak auto się zagrzeje i w sumie zauważyłem ,że jak z szyby i lusterek zniknie lód i para to radio przestaje grać.To nie żart poważnie pisze :roll:

Komentarz

• blind_walker
                  RS
                  • 2010
                  • 4533
                  • Octavia I combi (1U5)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez kropeck
                  Skocz tam za miesiąc na wymianę filtra powietrza i czekaj aż Ci się spytają co za debil przykręcił tam syrenę :-)
                  Po tym, co oni tam nawyprawiali dochodzę do wniosku, że jak czegoś samemu nie zrobię/wymienię, to nie będzie wykonane poprawnie. :|

Zamieszczone przez shok
                  A słupek świadczy o niechlujstwie :?
                  Samemu jak coś grzebię przy samochodzie, nawet przy zmianie oleju, zakładam białą koszulkę (gumowe rękawiczki w skrajnych przypadkach). Dlaczego? A bo uważam, żeby jej nie uświnić- wycieram narzędzia, ręce, przedmioty, które używałem na bieżąco. Jak siebie nie ubrudzę, to samochodu w środku również.

Zamieszczone przez piotrek_os
                  hmmmm ciekawe co "wyrwali" zeby z kablami przejsc do komory silnika itd
                  Co przez to mam rozumieć?

Zamieszczone przez shok
                  Spytaj się też pod co podłączyli zasilanie.
                  Zapytam, choć tego raczej nie spaprali, bo alarm działa.

Byłem tam dzisiaj, rozmawiałem z gościem i nie doszliśmy do porozumienia. Powiedział, że w innych Octaviach montują tam syreny i klienci nie skarżą się, a obudowę filtra da się otworzyć. Jak mu powiedziałem, że przez weekend zmieniałem wszystkie filtry i po odkręceniu śrub obudowa nie drgnęła, to się zmieszał i powiedział, że to dziwne. :shock: W 1h mógłby wszystko mechanik ponaprawiać, tak, żeby nie było śladu po tamtych niedoróbkach, na to się nie zgodziłem, we własnym zakresie to naprawię. Zaczęliśmy rozmawiać o cenie (od początku nie był skory do targowania się, bo wg niego mechanik bardzo dużo miał roboty, a że sparpał, to go już nie obchodziło, zdaża się) i wyszedł z propozycją, że jak mu przyprowadzę następny samochód do roboty to zrobi super niską cenę. :shock: Uśmiechnąłem się tylko i powiedziałem, że dziękuję za taką ofertę, bo jak i to niechlujnie wykonają, to będę miał kogoś na sumieniu, że ich poleciłem. A firma to Skalik auto alarm radio system.
                  mkII 20VT (600h worked)
                  Roooooomster

Komentarz

• piotrek_os
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 8162
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

blind_walker, facet chyba nie wiem co to jest antyreklama....jeden niezadowolony klient.....odstraszy XXX klientów, a zadowolony przyniesie mu korzyść....yyyy

Komentarz

• blind_walker
                      RS
                      • 2010
                      • 4533
                      • Octavia I combi (1U5)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez piotrek_os
                      facet chyba nie wiem co to jest antyreklama....jeden niezadowolony klient.....odstraszy XXX klientów, a zadowolony przyniesie mu korzyść....yyyy
                      Prawda, chciałem mu jeszcze przyprowadzić 2 samochody- dziadka i kumpla, a tak to mają dwóch klientów w plecy, a innym NIE POLECAM!
                      mkII 20VT (600h worked)
                      Roooooomster

Komentarz

Pracuję...